اخبار

نشست رادیولوژی گروه G7 در ونیز برگزار شد.

اولین نشست هفت انجمن رادیولوژی که گروه G7 را تشکیل می‌دهند، از ۱۰ تا ۱۳ اکتبر در شهر ونیز ایتالیا برگزار شد. محور اصلی این نشست پایداری منابع طبیعی، هوش مصنوعی و پزشکی فردمحور، تصویربرداری از سالمندان و افراد آسیب‌پذیر، چالش های نیروی کار، و آینده رادیولوژی بود.

RSNA نماینده ایالات متحده بود و سایر شرکت‌کنندگان شامل انجمن رادیولوژیست‌های کانادا (CAR)، کالج سلطنتی رادیولوژیست‌های بریتانیا (RCR)، انجمن رادیولوژی فرانسه (SFR)، انجمن رادیولوژی آلمان (GSR)، انجمن رادیولوژی پزشکی ایتالیا (SIRM)، انجمن رادیولوژی ژاپن (JRS) و انجمن رادیولوژی اروپا بودند.

این نشست ایده رئیس  SIRM، پروفسور آندره جووانونی بود. او توضیح داد که رادیولوژی نیاز به فضایی دارد تا مسائل استراتژیک مرتبط با آینده‌اش را خارج از «جو شلوغ کنفرانس‌ها» مورد بحث قرار دهد.

او افزود: «فقط در یک جلسه غیررسمی، دور از تشریفات آکادمیک و قواعد سخت کنفرانس، در جوی کمتر «محدود» می‌توان شرایطی فراهم کرد تا با آرامش بیشتری بحث کنیم و و به نتیجه‌ای مشترک در مورد مسائل مهمی که بیانگر خط مشی  مشترکی هستند برسیم.»

جووانونی با اشاره به انتخاب مکان، گفت: «ونیز یک شهر جادویی و منحصر به فرد است که قبلاً به عنوان محل اولین نشست ایتالیایی G7 در سال ۱۹۸۰ انتخاب شده بود.» او افزود که این انجمن ها بر اساس «معیارهای غیرسخت‌گیرانه» انتخاب شدند که «دانش قبلاً ابراز شده در متون، اظهارات  و اسناد» را منعکس می‌کند. برخی از غیررادیولوژیست‌ها دعوت شدند و هیچ حمایتی از صنعت وجود نداشت؛ از این رو، او افزود که بحث می‌تواند بازتر و آزادتر از تضاد منافع باشد.

پروفسور آندره جووانونی (وسط) و چند تن از شرکت‌کنندگان مهم نشست ونیز (منبع عکس SIRM و پروفسور امانوئل نری)

پروفسور آندره جووانونی (وسط) و چند تن از شرکت‌کنندگان مهم نشست ونیز (منبع عکس SIRM و پروفسور امانوئل نری)

نظرات شرکت‌کنندگان

پروفسور کارلو کاتالانو، رئیس ESR، در تاریخ ۱۴ اکتبر به AuntMinnieEurope.com گفت: «جو بسیار آرامش‌بخش بود و در مکانی فوق‌العاده برگزار شد.» او افزود: «همه شرکت‌کنندگان به خاطر بحث‌های زیاد، حتی در زمان فعالیت‌های اجتماعی، بسیار مشتاق بودند.»

ارائه کاتالانو در روز پایانی نشست بر روی «نسل بعدی رادیولوژیست‌ها» تمرکز داشت، موضوعی که برای او از اهمیت ویژه‌ای برخوردار بود.

دکتر کث هالیدی، رئیس RCR، گفت که وقت داشتن برای بحث در مورد دیدگاه‌های جهانی راجع به این موضوعات مهم بسیار ارزشمند بود. او در ادامه افزود: «این نه تنها به منظور به اشتراک‌گذاری تجربیات در کشورهای مختلف و یادگیری از یکدیگر بود، بلکه همچنین برای بررسی فرصت‌های همکاری و مشارکت بین‌المللی نیز مورد توجه قرار گرفت.»

هالیدی ادامه داد: «اغلب ما آن‌قدر مشغول مسائل ملی هستیم که زمان کافی برای درک کامل آنچه در کشورهای دیگر در حال وقوع است نداریم.» او افزود: «پیشرفت رادیولوژی یک تلاش جهانی است و برقراری ارتباط نزدیک با همکاران بین‌المللی در مسائل مهم، امری حیاتی است.»

جووانونی گفت که هدف فعلی تهیه یک گزارش مقدماتی برای یک سند مشترک است. او گفت: «ایده‌ها و پیشنهادات زیادی می‌توانند در یک جو آرام به وجود بیایند. آن‌ها ممکن است از خارج از کلاس‌های درس، سر میز غذا، یا در مقابل یکی از آثار هنری که قرار است از آن بازدید کنیم، به وجود بیایند.»

او امیدوار است که این نشست تکرار شود و ونیز به عنوان یک مکان ثابت باقی بماند. برنامه کلی این است که بحث پنج موضوع اساسی منجر به تولید اسناد بین‌سازمانی شود که می‌تواند به عنوان یک دستور کار و نقطه مرجع برای استراتژی‌های آینده جامعه جهانی رادیولوژی باشد. جیوانیونی اشاره کرد که در این مرحله، هدف این است که برخی از اسناد راهنما را که اجزای ارائه‌ها را توضیح می‌دهند، به‌صورت رسمی تنظیم کنیم، اما بدون تأیید مستقیم و رسمی هر یک از سازمان‌ها.

جالب است که وزرای بهداشت G7 از ۹ تا ۱۱ اکتبر ۲۰۲۴ در شهر آنکونای ایتالیا ملاقات کردند. G7 یک گروه غیررسمی از کشورهای پیشرفته دموکراتیک است –ایالات متحده، کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن و بریتانیا– که هر سال به بحث در مورد مسائلی مانند حکمرانی اقتصادی جهانی، امنیت بین‌المللی و هوش مصنوعی می‌پردازد. طرفداران می‌گویند که عضویت کوچک و نسبتاً همگن این انجمن تصمیم‌گیری جمعی را ترویج می‌کند، اما منتقدان اشاره می‌کنند که این گروه اغلب فاقد پیگیری است و قدرت‌های نوظهور را کنار می‌گذارد.

روسیه از سال ۱۹۹۸ تا ۲۰۱۴ در زمانی که این گروه به عنوان G8 شناخته می‌شد به این انجمن تعلق داشت، اما این کشور پس از الحاق منطقه کریمه اوکراین، عضویت این کشور متوقف شد.

 

(این مطلب از مقاله انتشار یافته بر روی وبسایت AuntMinnieEurope به فارسی ترجمه شده است.)

دیدگاهتان را بنویسید